borektarifleri.gen.tr
börek
Sosyal Medyada Paylaş
Avcı Böreği
Börek Çeşitleri
Börek Çörek Tarifleri
Bulgurlu Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bal Kabaklı Börek
Börek Şekilleri
Çiçek Börek
Elif Korkmazel Börek Tarifleri
Elde Açma Pırasalı Börek
Börek Yapımı
Büzgülü Börek
El Açması Ispanaklı Börek
El Açması Pırasalı Börek Tarifi
Börek Yapmanın Püf Noktaları
Börek Hamuru Nasıl Yapılır
Değişik Börek Tarifleri
Börek Milföy Tarifleri
Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta
Çiğ Börek Nasıl Yapılır
Açma Börek
Bayat Ekmek Böreği
Banyolu Börek Tarifi Oktay Usta
Boşnak Böreği
Çi Börek
Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek
Çiğ Börek
Börek Tarifleri Yufka
Çarşaf Böreği
Cevizli Börek
Balkabaklı Börek
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek
Börek Tarifleri
Börek Tarifleri Oktay Usta
Börek Ve Tatlı Tarifleri
Tüm Sayfalar >>









Afyon Böreği

Afyon Böreği yeşil mercimekle yapılan ve Afyon yöresine ait olan bir tariftir. Yeşil mercimekli börek olarak da bilinen bu böreğin besleyici nitelikleri sayesinde ailenize gönül rahatlığıyla yedirmeniz mümkün olacağı gibi misafirlerinize değişik bir lezzet tattırmak istediğiniz zaman da bu böreği hazırlayabilirsiniz. Oldukça pratik bir şekilde hazırlamanızın da mümkün olduğu böreği eliniz alıştıkça çok daha hızlı bir şekilde yapabilmeniz mümkün olacaktır. Özellikle haşhaşlı böreklerden hoşlananların mutlaka denemesi gereken bir tariftir.

Afyon Böreği Malzemeleri
  • 1 kilo un
  • 1 kahve fincanı sirke
  • Tuz
  • Alabildiğine su
Yufkalara sürmek için
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 paket margarin
  • Haşhaş ezmesi
İç harcı için
  • 2 su bardağı yeşil mercimek(önceden haşlayın)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Afyon Böreği Hazırlanışı

Böreği yapmaya ilk olarak iç harcını hazırlayarak başlıyoruz. Kuru soğanı soyup incecik doğradıktan sonra sıvı yağda orta ateşte kavuruyoruz. Önceden haşladığımız yeşil mercimeği de ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Baharatları ekleyerek tatlandırdıktan sonra soğuması için kenara bırakarak hamuru hazırlamaya başlıyoruz.

Afyon Böreği
Hamurumuz için unu hamur yoğurma kabı içine alıp içine sirke ve tuzu ekledikten sonra yavaş yavaş su ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Bir yandan su eklerken bir yandan da kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmek için iyice yoğuruyoruz. Elde ettiğimiz hamuru eşit 4 ayrı bezeye ayırıp üzerine bez sererek dinlendiriyoruz. Hamur dinlenirken açacağımız yufalara sürmek için ihtiyacımız olan yağı hazırlıyoruz. Margarini erittikten sonra içine sıvı yağı ekleyip damak zevkinize göre haşhaş ezmesi ekleyip iyice karıştırdığınız zaman yufkalara sürmek için gereken yağlı karışım hazır hale gelecektir.

Dinlenmiş olan bezelerden birini alıp un ve oklava kullanarak açıyoruz. Açtığımız hamurun her tarafını güzelce hazırladığımız yağlı karışımla yağlıyoruz. Yağlama işlemi bitince hamuru kare şeklinde katlıyoruz. İkinci bezeyi de aynı şekilde açıp yağlıyoruz. Katlama işlemini yapmadan evvel daha önce katladığımız parçayı bu hamurun tam ortasına koyuyoruz ve kenarda kalan kısımları ortadakinin üzerine doğru katlıyoruz. Diğer iki bezeye de aynı işlemi yaptıktan sonra elimizde iki ayrı katlanmış kare şeklinde hamur olacaktır.

Katlanmış hamurları dilediğimiz ebatlardaki kareler halinde kesiyoruz. Sonra kestiğimiz bu kareleri elimizle biraz incelterek içine mercimekli iç harcımızdan ekleyerek dikdörtgen şeklinde katlıyoruz. Böreklerin kat yerlerini de yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz. Tüm malzemelere aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine yağlı karışımdan sürerek önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dakika kadar kızarana dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...

Yayınlanma Tarihi : 23.10.2015 14:31:58

Afyon Böreği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Afyon Böreği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Börek Tarifleri Peynirli

Börek tarifleri peynirli, börek herkes tarafından sevilen yiyeceklerden biridir peynirli olanı da bir başka lezzetlidir. Herkes tarafından rahatlıkla yapılabilecek kolay tariflerdir. Fırında ya da yağda yapılabilir yufkaya çeşitli...

Kıymalı Ispanaklı Börek

Kıymalı Ispanaklı Börek, tadından vazgeçemediğimiz ve mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz böbreklerimiz şimdi de kıyma ve ıspanak karışımı ile sizlerle. Beğenmeniz ve afiyetle yemenizi dilerim.Kıymalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli M...

Krepli Börek

Krepli börek, börek tadında az malzemeli harika bir lezzet olan krepli böreğin tarifini paylaşalım sizlerleKrepli börek için gerekli malzemeler1 adet yumurta1 su bardağı süt veya su1 tutam tuzAlabildiğine un ( boza kıvamında olmas...

Pasta Börek

Pasta börek  gibi hamur işlerini sevmeyen yoktur. Bence, diyeti pazartesiden başlatıp salı bozanların en büyük sebebi de bu tür hamur işleridir ;) eğer siz de pastasız, böreksiz yapamam diyenlerdenseniz işte size hem pratik he...

Yufkadan Su Böreği

Yufkadan su böreği, elde açılan su böreğini aratmayacak nitelikte olan yufkadan su böreğini herkes rahatlıkla yapabilir. Oldukça lezzet olmasının yanı sıra damak da bıraktığı inanılmaz tat ile sevdiklerinizin de hoşunuza gidece...

Kıymalı Rulo Börek

Kıymalı rulo börek, sevilen bir tat olarak bilinir. Kıymalı rulo böreğin içerisinde kullanılmakta olan malzemeler böreğin ayrı bir lezzet oluşturmasına olanak sağlar. Kıymalı böreğin yapılışında kullanılmakta olan ana malzeme olan...

Ispanaklı Kolay Börek

Ispanaklı kolay börek evde hızlı bir şekilde aperitifler hazırlama konusunda size yardımcı olabilecek tarifler arasında yer almaktadır. Bu yüzden sevdikleriniz ve aileleriniz için hazırlayabileceğiniz lezzetli yiyecekler aradığını...

Sultan Böreği

Sultan Böreği değişik lezzetleri denemekten hoşlananlar için ideal bir tariftir. Sebzeli ve etli olan bu börek lezzetli olduğu kadar ayn zamanda hafiftir. Hafif olması sebebi ile hemen her öğünde gönül rahatlığıyla yiyebilir ve ço...

Su Böreği

Su Böreği annelerin en iyi şekilde yaptıkları börekler arasında yer alıyor. Kıymalı ya da peynirli olarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli böreğin doyurucu da olması sebebi ile misafirlerinize çayın yanında, çocuklarınıza kahvaltı...

Patates Böreği

Patates böreği, bu böreği sevmeyen yoktur sanırız. Hem doyurucu, hem lezzetli bi börek oluyor. İster hazır yufkayla yapılsın, isterse elde açma hamurla yapılsın, patatesin verdiği lezzetle dışı çıtır, içi yumuşacık oluyor. Patates...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

börek, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017